Izjava o dostopnosti

Uvodno o dostopnosti

Slovenski državni holding, d. d. (v nadaljevanju. SDH) se zavezuje vsem uporabnikom omogočati dostopnost svojega spletišča https://nepremicnine.sdh.si/ v skladu z vsakokrat veljavnim Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA) in Direktivo EU 2016/2102 Evropskega parlamenta in Sveta. 

Stopnja skladnosti

Spletišče SDH  je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi v nadaljevanju naštetih izjem.

Nabor storitev za dostopnost

Spletno mesto omogoča:

  • izbiro velikosti pisave,
  • izbiro barvnega kontrasta,
  • izbiro odebeljene pisave,
  • izbiro podčrtane povezave,
  • navigacija po spletnem mestu s tipkovnico.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča https://nepremicnine.sdh.si/ nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.    

Primeri takih vsebin so:

  • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
  • posamezne virtualne publikacije.

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava je bila pripravljena 25. 10. 2022 in posodobljena 27. 7. 2023 na podlagi samoocene.
Izjava je bila nazadnje pregledana 4. 8. 2023.

Povratne in kontaktne informacije

Obvestila o primerih neskladnosti, zahtevah po informacijah ter vsebini, ki ne spada na področje uporabe Direktive, sprejemamo na elektronski naslov nepremicnine@sdh.si. Na obvestilo ali prošnjo bomo odgovorili v roku 8 dni od njegovega/njenega prejema. Če glede na zahtevano vsebino v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bo sporočeno, kdaj bo odgovor podan, in razlogi za zakasnitev odgovora.

Nadzor nad izvajanjem določb 5. do 8. člena Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij opravljajo inšpektorji za informacijsko družbo.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:

Inšpektorat Republike Slovenije za informacijsko družbo
MINISTRSTVO ZA DIGITALNO PREOBRAZBO
Davčna ulica 1
1000 Ljubljana

01 555 58 48
gp.irsid@gov.si 

SHIFT + A