Investicijsko zemljišče Argolina

Dantejeva ulica 16, Izola

Osnovni podatki

Šifra: RE ID 1637
Posredovanje: prodaja
Prodajna cena: 8.860.000,00 € + pripadajoči davek
Tip nepremičnine: zemljišče investicijsko zemljišče
Naslov: Dantejeva ulica 16, Izola
Skupna površina zemljišč: 20.106,00 m²
Zemljiško-knjižni ID: 2626 Izola--
Parcelna številka: 1335/17, 1335/2, 1335/3, 1335/7, 1335/8, 1335/11, 1335/12, 1335/13, 1335/14, 1335/15, 1335/16, 1336, 1342, 1343, 1344, 1345/1

*Davek se obračuna v skladu z vsakokrat veljavno zakonodajo.

Stavbno zemljišče na elitni lokaciji neposredno ob marini v centru Izole s čudovitim pogledom na Dolomite

IZJEMNA LOKACIJA Z VISOKIM RAZVOJNIM POTENCIALOM PRI MARINI IZOLA

Zemljišče velikosti 20.106 m2 se nahaja med stanovanjskim delom mesta Izola, bližnjimi zelenimi površinami in morsko obalo z marino. S centrom mesta Izola ga poleg ceste povezuje tudi obalna sprehajalna in kolesarska pot. Zemljišče ponuja čudovite razglede na staro mestno jedro ter italijanske Dolomite. V neposredni bližini so poslovne, stanovanjske in turistične stavbe, ki zagotavljajo živahen utrip področja.

Za območje kjer se  nahaja zemljišče je Občinski svet v letu 2022 sprejel nov OPN, ki je določal, da bo zemljišče namenjeno centralnim dejavnostim. OPN je bil na naknadnem referendumu razveljavljen in se bo sprejemal ponovno.

Trenutno je zemljišče oddano v najem, kjer najemnik izvaja dejavnost parkiranja.

Zemljišče je na voljo za nakup. Nakup nepremičnine je možen ločeno ali kot  projektno podjetje Argolina d.o.o., ki je edini lastnik predmetnega zemljišča in ki je bilo ustanovljeno za izgradnjo turistično stanovanjskega projekta na tej lokaciji.

V oglaševano ceno ni vključen pripadajoči davek.

Lastnik nepremičnine je podjetje Argolina d.o.o. SDH nastopa pri prodaji kot posrednik oz. kot prodajalec projektnega podjetja Argolina d.o.o. 

Priljubljena in hitro razvijajoča se turistična destinacija
Sredozemsko mestece Izola je staro ribiško mesto in slovenska občina ob jadranski obali na vrhu istrskega polotoka. S 15.900 prebivalci je Izola drugo največje turistično središče na Slovenski obali. Izola je zaradi svojega zgodovinskega karakterja, odlične kulinarike in okoliških naravnih lepot zelo priljubljena destinacija med domačimi in tujimi turisti. V bližini so Sečoveljske soline, ki po vsem svetu slovijo po tradicionalnem načinu pridelave soli. Svoje pridoda še bližina Krasa, ki je dom Lipice in lipicancev in ki privablja s čudovitim podzemnim svetom Postojnske jame, Škocjanskih jam in Vilenice. Južno Primoska regija slovi tudi po odličnih vinih in gurmanskih dobrotah. Mesto je s cestami odlično povezano z ostalo Slovenijo, Italijo in Hrvaško. Od mednarodnega letališča Trst je oddaljeno 70 km, potniško pristanišče v Kopru je oddaljeno 8,5 km.

Južna Primorska – najbolj turistična slovenska regija
V obalno-kraški regiji je leta 2015 živelo 5% slovenskega prebivalstva. V regiji je največji delež tujih državljanov v Slovenji (9,2%). BDP na prebivalca je drugi najvišji v državi. Obalno-kraška regija je turistično izredno dobro razvita regija in vsako leto pridobiva na svojem pomenu in priljubljenosti. V 2016 so tam našteli skoraj 2,4 milijona turističnih prenočitev (41 % domačih, 59 % tujih), kar je največ med vsemi statističnimi regijami. Med prenočitvami tujih turistov je bilo med vsemi prenočitvami največ prenočitev italijanskih turistov (21 %).

V kolikor se zanimate za nakup vas pozivamo, da nam na priloženem obrazcu pošljete vašo nezavezujočo ponudbo ali pa se obrnete na kontaktno osebo. Vsako ponudbo bomo obravnavali posebej in vas bomo o naši odločitvi obvestili v najkrajšem možnem času. 

__________________________________________________________________________________________________________________

Stranke obveščamo, da si SDH pridržuje pravico, da v postopku prodaje ne izbere nobenega ponudnika oz. z nobenim ponudnikom ni dolžan skleniti prodajne pogodbe za pogodbeni predmet ali stopiti v kakršnokoli drugo pravno razmerje, četudi je ponudba enaka višini informativne (prodajne) cene ali višja. Prav tako ima SDH možnost za prodajo pogodbenega predmeta, razpisati javno dražbo, e-dražbo, objaviti razpis za zbiranje zavezujočih ponudb ali s ponudniki, ki oddajo enako ponudbo, izvesti dodatna pogajanja. Več informacij je na voljo na spodnji povezavi: https://nepremicnine.sdh.si/kako_kupiti_nepremicnino_od_sdh/.o ponudbo, izvesti dodatna pogajanja. Več informacij je na voljo na spodnji povezavi:https://nepremicnine.sdh.si/Navodila/Kako_kupiti_nepremicnino_od_SDH/.

Prodajalec bo končno ponujeno neto ceno nepremičnin ki so obdavčene z DPN, sam pa jih je pridobil v sistemu DDV, povišal za popravek odbitka vstopnega DDV, ki bo nastala ob realizaciji prodaje izven sistema DDV tistim kupcem, ki nimajo pravice do odbitka celotnega vstopnega DDV v skladu s 45. členom ZDDV-1.

Možnost tudi nakupa projektnega podjetja Argolina, d.o.o.

 

 

Datoteke

docx

Obrazec za nezavezujočo ponudbo

7 MB Prenesi

Kontakt

Andrej Filipič

Andrej Filipič


S klikom na gumb »Pošlji« soglašam, da SDH d.d. hrani, obdeluje in uporablja vse posredovane osebne podatke iz izpolnjenega obrazca do preklica, za namene tržnega komuniciranja. Vse podrobnosti se nahajajo v Izjavi o varstvu osebnih podatkov.

SHIFT + A