Iskalnik nepremičnin v lasti SDH

Nedokončan poslovno stanovanjski objekt Centrum, Maribor

Ob jarku, Maribor

Osnovni podatki

RE ID 261-001
Posredovanje: prodaja
vrsta objekta: Nedokončan poslovno stanovanjski objekt Centrum, Maribor
Naslov: Ob jarku, Maribor
Neto tlorisna površina stavb: 8.085,00 m²
Skupna površina zemljišč: 1.168,00 m²
Parcelna številka: 657 1710/1,2,3,4,5,6

Zemljevid lokacije

V ZAKLJUČNI FAZI PRODAJE

INVESTICIJSKA PRILOŽNOST: PONUDBA NOVIH STANOVANJ V STAREM JEDRU MARIBORA

Poslovno-stanovanjski objekt z veliko kvadraturo
Stavba je nedokončana, etažnosti 3K+P+5N+M:

  • kletne etaže so predvidene za podzemne garaže, shrambe in servisne prostore,
  • v pritličju, prvem in drugem nadstropju so predvideni svetli poslovni prostori,
  • v preostalih etažah so stanovanja.

V ceno ni vključen pripadajoči davek.

Odlična lokacija v starem mestnem jedru Maribora
Nepremičnina ima zelo dobro lokacijo sredi prijetnega in živahnega utripa strogega centra Maribora. Obkrožena je z vsem udobjem velikega mesta. V neposredni bližini je Trg Leona Štuklja, Narodni dom Maribor, številni gostinski, trgovski in storitveni lokali, kar vse prispeva k frekventnosti in vidnosti lokacije. 

Investicijska priložnost za nepremičninski projekt z visoko dodano vrednostjo
Odlična lokacija, skrbno premišljena zasnova (lastna podzemna parkirna mesta, svetli prostori, dobra komunalna opremljenost) in primanjkovanje novih stanovanj v Mariboru prispevajo k temu, da lahko potencialni investitor stavbo razvije v nepremičninski projekt z dobrim tržnim potencialom in višjo dodano vrednostjo.

Maribor je središče severovzhodnega dela Slovenija
Maribor je drugo največje mesto v Sloveniji in predstavlja pomembno gospodarsko, prometno, kulturno, izobraževalno, znanstveno-raziskovalno in zdravstveno središče v severovzhodnem delu Slovenije. Območje mariborske občine je veliko 148 km² in ima več kot 111.000 prebivalcev. V Maribor dnevno prihaja skoraj 60.000 ljudi na delo, šolanje, po nakupih in podobnem.
Maribor ima strateško lego, saj je v neposredni bližini treh sosednjih držav: Avstrije, Madžarske in Hrvaške. Mesto ima svoje letališče, blizu so močne železniške in avtocestne povezave. Leta 2012 je bilo mesto proglašeno za evropski center kulture in predstavlja vedno bolj privlačno turistično destinacijo.
Maribor je ena najhitreje razvijajočih se destinacij v Sloveniji. V zadnjih letih postaja vse bolj zanimivo za investicije. V sodelovanju z občino se je razvila odlična infrastruktura, zrasli so štirje industrijski parki, ki zagotavljajo gospodarski razvoj mesta in regije.

Predmet prodaje je večji del stavbe
Seznam parcel na prodaj: 657 1710/1, 657 1710/2, 657 1710/3, 657 1710/4, 657 1710/5 in 657 1710/6 + terjatve.

____________________________________________________________________________________________________________________

Stranke obveščamo, da si SDH pridržuje pravico, da v postopku prodaje ne izbere nobenega ponudnika oz. z nobenim ponudnikom ni dolžna skleniti prodajne pogodbe za pogodbeni predmet ali stopiti v kakršnokoli drugo pravno razmerje, četudi je ponudba enaka višini informativne (prodajne) cene ali višja. Prav tako ima SDH možnost za prodajo pogodbenega predmeta razpisati javno dražbo, e-dražbo, objaviti razpis za zbiranje zavezujočih ponudb, ali s ponudniki, ki oddajo enako ponudbo, izvesti dodatna pogajanja. Več informacij je na voljo na spodnji povezavi:https://nepremicnine.sdh.si/Navodila/Kako_kupiti_nepremicnino_od_SDH/.

Prodajalec bo končno ponujeno neto ceno nepremičnin ki so obdavčene z DPN, sam pa jih je pridobil v sistemu DDV, povišal za popravek odbitka vstopnega DDV, ki bo nastala ob realizaciji prodaje izven sistema DDV tistim kupcem, ki nimajo pravice do odbitka celotnega vstopnega DDV v skladu s 45. členom ZDDV-1.

Miha Perme

SDH  d.d.

Kontaktirajte nas


S klikom na gumb »Pošlji« soglašam, da DUTB d.d. hrani, obdeluje in uporablja vse posredovane osebne podatke iz izpolnjenega obrazca do preklica, za namene tržnega komuniciranja. Vse podrobnosti se nahajajo v Izjavi o varstvu osebnih podatkov.

Podjetje
SHIFT + A