Vila za gostinsko-turistično dejavnost, Otočec

Dobrava 79, Otočec, Novo mesto

Osnovni podatki

Šifra: RE ID 337
Posredovanje: prodaja
Prodajna cena: 1.690.000,00 € + pripadajoči davek
Tip nepremičnine: počitniški objekt hotel
Naslov: Dobrava 79, Otočec, Novo mesto
Leto izgradnje: 2004
Leto prenove: 2007
Neto tlorisna površina stavb: 2.688,00 m²
Skupna površina zemljišč: 7.588,00 m²
Zemljiško-knjižni ID: k.o. 1460--
Parcelna številka: 160/139, 246/1, 246/4, 255/3

*Davek se obračuna v skladu z vsakokrat veljavno zakonodajo.

Opis

Opremljena Vila za takojšnjo dejavnost

Predmet prodaje so nepremičnine z ID znakom:

- parcela 1460 160/139 (ID 1951866) v izmeri 4.417 m²,
- parcela 1460 246/1 (ID 276353) v izmeri 1.650 m²,
- parcela 1460 246/4 (ID 3971624) v izmeri 1.243 m²,
- parcela 1460 255/3 (ID 2459320) v izmeri 278 m².

Predmetna nepremičnina predstavlja gostinsko-turistični objekt z zemljišči, ki so locirana nad naseljem Otočec pri Novem mestu na ekskluzivni lokaciji nad magistralno cesto Ljubljana - Zagreb. Objekt je etažnosti K + P + 2 in obsega večjo restavracijo v treh prostorih, sejno sobo, 15 hotelskih sob, 2 apartmaja, savno, poročno dvorano s samostojno kuhinjo in pomožnimi prostori, dve parkirišči za 80 avtomobilov ter nadkrito teraso. Objekt je v celoti opremljen in lahko kupec nemudoma prične z gostinsko dejavnostjo ter trženjem prenočitvenih kapacitet. Gradnja objekta je trajala od 1994 do 2004, z obratovanjem so pričeli v letu 2005. Prizidek, v katerem je poročna dvorana, pa je bil zgrajen l. 2006, v začetku leta 2007 pa predan v uporabo.

Enkratna investicijska priložnost

  • Vila lahko nadaljuje gostinsko-turistično dejavnost, saj omogoča nastanitev in/ali pogostitev večjega števila gostov. Objekt je nadstandardne izvedbe, uporabljeni so odlični materiali, opremljen pa je s sodobno gostinsko opremo. Od komunalnih infrastrukturnih priključkov ima stavba elektriko, vodovod, kanalizacijo in telefon, od instalacij pa tudi prezračevanje in klimatizacijo.
  • Mestna občina NM v zadnjih letih veliko vlaga v razvoj starega mestnega jedra in s tem obuja številne čare srednjeveškega mestnega jedra, ohranja živahen utrip mesta in privablja vsako leto več turistov. Številne kulturne, športne in razvedrilne prireditve, bogata gostinska ponudba in prelepa narava v okolici ustvarjajo unikaten čar skozi celo leto. Prav tako se veliko vlaga v kolesarske in pohodniške poti ob Krki, ki so v bližini našega objekta.
  • Vila Otočec se lahko zaradi svoje vidnosti, prepoznavnosti, dostopnosti in kvalitetne obnove integrira v vse bolj kvalitetno turistično in gostinsko ponudbo Novega Mesta ali Otočca ali pa se razvije v reprezentativen poslovni prostor večjega podjetja.

Edinstvena, lahko dostopna lokacija
Vila se nahaja na manjši vzpetini nad naseljem Otočec. Ponuja čudovit razgled na reko Krko in na razgibane okoliške gričke. Vila je lahko dostopna z regionalne ceste, s katere se do objekta odcepi asfaltiran dovoz. Gostišče je dovolj odmaknjeno od ostalih bližnjih objektov, da za okolico ni moteče. Dostopen je peš, z avtomobilom ali avtobusom. Od avtocestnega priključka je oddaljena 4,5 km, do centra Novega Mesta pa je 6,5 km. V okolici je ogromno sprehajalnih in kolesarskih poti, kjer lahko obiskovalci preživljajo prosti čas.

Novo Mesto – prestolnica Dolenjske
Novo mesto je prestolnica Dolenjske. Leži sredi gričevnate pokrajine v rečnem zavoju reke Krke. Mesto je trgovsko, upravno, zdravstveno, izobraževalno in kulturno središče, sodobni urbanizacijski tokovi pa so zajeli tudi širše podeželje, ki je izgubilo kmetijsko vlogo. V mestu in okolici so se razvile avtomobilska (Revoz,  Adria Mobil, TPV), farmacevtska in kozmetična (Krka), tekstilna, (Labod), lesna (Novoles), obutvena in elektrotehnična industrija ter industrija izolacijskih materialov. Po svojem kulturnem pomenu in zgodovinskem bogastvu sodi Novo mesto med najimenitnejša slovenska mesta.

V kolikor se zanimate za nakup vas pozivamo, da nam na priloženem obrazcu pošljete vašo nezavezujočo ponudbo ali pa se obrnete na kontaktno osebo. Vsako ponudbo bomo obravnavali posebej in vas bomo o naši odločitvi obvestili v najkrajšem možnem času. 

V ceno ni vključen pripadajoči davek

____________________________________________________________________________________________________________________

Stranke obveščamo, da si SDH pridržuje pravico, da v postopku prodaje ne izbere nobenega ponudnika oz. z nobenim ponudnikom ni dolžan skleniti prodajne pogodbe za pogodbeni predmet ali stopiti v kakršnokoli drugo pravno razmerje, četudi je ponudba enaka višini informativne (prodajne) cene ali višja. Prav tako ima SDH možnost za prodajo pogodbenega predmeta, razpisati javno dražbo, e-dražbo, objaviti razpis za zbiranje zavezujočih ponudb ali s ponudniki, ki oddajo enako ponudbo, izvesti dodatna pogajanja. Več informacij je na voljo na spodnji povezavi: https://nepremicnine.sdh.si/kako_kupiti_nepremicnino_od_sdh/.

Prodajalec bo končno ponujeno neto ceno nepremičnin ki so obdavčene z DPN, sam pa jih je pridobil v sistemu DDV, povišal za popravek odbitka vstopnega DDV, ki bo nastala ob realizaciji prodaje izven sistema DDV tistim kupcem, ki nimajo pravice do odbitka celotnega vstopnega DDV v skladu s 45. členom ZDDV-1.

Datoteke

pdf

Priloga 3-Seznam opreme.pdf

0,45 MB Prenesi
docx

Obrazec za izkaz interesa

62 KB Prenesi

Kontakt

Edo Bečić

Edo Bečić


S klikom na gumb »Pošlji« soglašam, da SDH d.d. hrani, obdeluje in uporablja vse posredovane osebne podatke iz izpolnjenega obrazca do preklica, za namene tržnega komuniciranja. Vse podrobnosti se nahajajo v Izjavi o varstvu osebnih podatkov.

SHIFT + A