Vila Operetta

Ul. Svetog Florijana 1, Opatija, Hrvaška

Osnovni podatki

Šifra: RE ID 5079
Posredovanje: prodaja
Prodajna cena: 6.200.000,00 € + pripadajoči davek
Tip nepremičnine: trgovski center trgovski center
Naslov: Ul. Svetog Florijana 1, Opatija, Hrvaška
Leto izgradnje: 1890
Leto prenove: 2001
Neto tlorisna površina stavb: 2.374,00 m²
Skupna površina zemljišč: 1.302,00 m²
Zemljiško-knjižni ID: k.o. Opatija--
Parcelna številka: 525

*Davek se obračuna v skladu z vsakokrat veljavno zakonodajo.

Opis

Spomeniško zaščitena vila v slogu historicizma leži v središču obmorskega letovišča Opatija, nekoliko odmaknjena od glavne ceste in le približno 5 min hoje oddaljena od obale.

Stavba ima 6 etaž, klet in pritličje sta trenutno namenjeni poslovni rabi (1.347 m2), ostale etaže so stanovanjske (1.026 m2).

Večji del kletne etaže je zaradi konfiguracije terena vkopane, del je v nivoju terena. Etažni elaborat izkazuje veliko majhnih prostorov (31), ki pa so v naravi ločeni zgolj s steklenimi stenami.

Pritlična etaža je dostopna po glavnem stopnišču z južne strani in preko glavnega vhoda na severni strani objekta. Osrednji prostor sestavljajo dvorana, ki v višino sega čez 3 etaže, z galerijami in stranski prostori. Klet in pritlična etaža sta bili pred leti v celoti restavrirani. Takrat je bil objekt zasnovan kot nakupovalno središče (K+P) z manjšimi butičnimi trgovinami (zato majhni posamezni deli stavbe). Trgovski center je bil odprt med letoma 2004 in 2007, od takrat naprej je stavba prazna.

Stanovanjski del ima ločen vhod iz vzhodne strani in lastno stopnišče. Skupaj obsega 12 stanovanjskih enot, ki so potrebne temeljite obnove.

Enkratna investicijska priložnost

  • Vila je na območju s prevladujočo stanovanjsko  rabo (oznaka M1) in z možnostjo dodatne gradnje M1.1 (dovoljena gradnja stanovanjskih, poslovno-stanovanjskih, večstanovanjskih, javnih in družbenih objektov ter hotela), kar bodočemu lastniku ponuja ogromno možnosti za profitabilen razvoj.
  • Zahodno od stavbe je občinsko plačljivo parkirišče, katerega ima občina namen v celoti porušiti in graditi nov garažni objekt (kot javno-zasebno partnerstvo), zato se investitorju ponuja možnost tržnega razvoja vile skupaj z garažno hišo.
  • Vila Operetta se lahko zaradi svoje vidnosti, prepoznavnosti in ekskluzivne lokacije brez težav integrira v konkurenčen turistični in gostinski trg v Opatiji.

V ceno ni vključen pripadajoči davek.

Opatija – biser Kvarnerja

Opatija z bogato zgodovino in kulturo očara tudi s prvovrstnimi hoteli oz. kongresnimi centri, čudovito urejenimi parki, wellness centri za oddih in sprostitev ter neskončno ustrežljivim osebjem, ki razvaja s številnimi gurmanskimi specialitetami in prvovrstnimi vini.

Kot nekdaj elitno wellness središče avstro-ogrske aristokracije je tako Opatija že od svojih turističnih začetkov gostila ugledne obiskovalce, od princes do kraljev, dandanes pa Opatijo radi obiščejo vplivni poslovneži in zvezdniki.

V kolikor se zanimate za nakup vas pozivamo, da nam na priloženem obrazcu pošljete vašo nezavezujočo ponudbo ali pa se obrnete na kontaktno osebo. Vsako ponudbo bomo obravnavali posebej in vas bomo o naši odločitvi obvestili v najkrajšem možnem času. 

____________________________________________________________________________________________________________________

Stranke obveščamo, da si SDH pridržuje pravico, da v postopku prodaje ne izbere nobenega ponudnika oz. z nobenim ponudnikom ni dolžan skleniti prodajne pogodbe za pogodbeni predmet ali stopiti v kakršnokoli drugo pravno razmerje, četudi je ponudba enaka višini informativne (prodajne) cene ali višja. Prav tako ima SDH možnost za prodajo pogodbenega predmeta, razpisati javno dražbo, e-dražbo, objaviti razpis za zbiranje zavezujočih ponudb ali s ponudniki, ki oddajo enako ponudbo, izvesti dodatna pogajanja. Več informacij je na voljo na spodnji povezavi: https://nepremicnine.sdh.si/kako_kupiti_nepremicnino_od_sdh/.

Prodajalec bo končno ponujeno neto ceno nepremičnin ki so obdavčene z DPN, sam pa jih je pridobil v sistemu DDV, povišal za popravek odbitka vstopnega DDV, ki bo nastala ob realizaciji prodaje izven sistema DDV tistim kupcem, ki nimajo pravice do odbitka celotnega vstopnega DDV v skladu s 45. členom ZDDV-1.

Datoteke

pdf

Villa-Operetta ID5079 Teaser ANG 2.pdf

2,18 MB Prenesi
pdf

Villa-Operetta ID5079 Teaser HRV 2.pdf

2,17 MB Prenesi
pdf

Villa-Operetta ID5079 Teaser SLO 2.pdf

2,21 MB Prenesi
docx

Obrazec za izkaz interesa

62 KB Prenesi

Kontakt

Iva  Kozar

Iva Kozar


S klikom na gumb »Pošlji« soglašam, da SDH d.d. hrani, obdeluje in uporablja vse posredovane osebne podatke iz izpolnjenega obrazca do preklica, za namene tržnega komuniciranja. Vse podrobnosti se nahajajo v Izjavi o varstvu osebnih podatkov.

SHIFT + A