Iskalnik nepremičnin v lasti SDH

Atraktivno stavbno zemljišče za gradnjo Podutik

Podutik

Osnovni podatki

RE ID 6249
Posredovanje: prodaja
Prodajna cena: 10.500.000,00 € + pripadajoči davek
namembnost: Atraktivno stavbno zemljišče za gradnjo Podutik
Naslov: Podutik
Skupna površina zemljišč: 44.511,00 m²
Parcelna številka: 1755-104/2, 105, 1052/1, 1052/2, 106, 107/2, 108/2, 114/2, 120/1, 120/2, 688/40, 700/2, 700/3, 700/4

*Davek se obračuna v skladu z vsakokrat veljavno zakonodajo.

Zemljevid lokacije

14 pretežno stavbnih parcel na večjem terasastem zemljišču v Podutiku, Ljubljana

ZEMLJIŠČE S POTENCIALOM ZA RAZVOJ VISOKE DODANE VREDNOSTI

14 parcel na terasastem zemljišču

Kompleks opuščenega kamnoloma s svojo prisojno lego in vbočeno podobo ponuja priložnost, da se prelevi v sodobno stanovanjsko naselje z visoko kakovostjo bivanja za najbolj zahtevne kupce. 

  • Zemljišče bivše gramoznice obsega 14 parcel v skupni izmeri 44.511 m².
  • Manjši del zemljišča je na nivoju ceste, večji del zemljišča pa se razteza po pobočju starega kamnoloma nad separacijo.
  • Za območje je predviden sprejem OPPN. 

Izkoristite priložnost za investicijo v eno najbolj zanimivih stavbnih zemljišč v Ljubljani
Zemljišče ima z občinskim prostorskim načrtom predvideno večstanovanjsko gradnjo z dovoljenim visokim faktorjem izrabe: 1,8. 
Na javnem arhitekturnem natečaju izvedenem leta 2009 je zmagovalna idejna rešitev predvidela izgradnjo večstanovanjskega terasastega naselja s 360 stanovanji. 

Idealno razmerje med neokrnjeno naravo in urbanim udobjem

  • Zemljišče ima zaradi vseh svojih značilnosti visok tržni potencial. Obkroženo s travniki in gozdovi leži zgolj lučaj od ljubljanske mestne četrti Šiška oziroma zahodnega dela Ljubljanskega obmestja.
  • Podutik, kjer se nahaja nepremičnina, je idealen za vse, ki prisegajo na pravo razmerje med mestnim življenjem in bližino narave. Naselje ima odlično komunalno infrastrukturo in dobre prometne povezave s centrom Ljubljane in avtocestnim obročem. V Podutiku so vrtci in šole, zdravstvene, športne in kulturne inštitucije.
  • Neposredno okolico zemljišča pa predstavlja čudovita narava, ki ustvarja miren ambient in nudi številne možnosti za oddih ter rekreacijo. 

V ceno ni vključen pripadajoči davek.

Ljubljana - ena najhitreje razvijajočih se evropskih prestolnic
Ljubljana je glavno in največje mesto Slovenije, s skoraj 300.000 prebivalci. Prepoznavna je zaradi svoje bogate zgodovine, živahnega mestnega utripa, odličnega razmerja med urbanimi in zelenimi površinami ter visokega življenjskega standarda. V zadnjih nekaj letih postala zelo priljubljena turistična destinacija. V Ljubljani deluje več kot 40.000 podjetij, ki ustvarijo več kot 25% slovenskega BDP-ja. Izobraženost prebivalstva, zaposlitveni potencial, višina povprečne plače in razvojne možnosti so precej nad slovenskim povprečjem. Mesto ima izjemno strateško lego. Leži na presečišču glavnih tranzicijskih poti, ki povezujejo severno in zahodno Evropo z vzhodno Evropo in Balkanom. (vir: www.stat.si, www.ljubljana.si)

V kolikor se zanimate za nakup/najem vas pozivamo, da nam na priloženem obrazcu pošljete vašo nezavezujočo ponudbo ali pa se obrnete na kontaktno osebo. Vsako ponudbo bomo obravnavali posebej in vas bomo o naši odločitvi obvestili v najkrajšem možnem času.

____________________________________________________________________________________________________________________

Stranke obveščamo, da si SDH pridržuje pravico, da v postopku prodaje ne izbere nobenega ponudnika oz. z nobenim ponudnikom ni dolžna skleniti prodajne pogodbe za pogodbeni predmet ali stopiti v kakršnokoli drugo pravno razmerje, četudi je ponudba enaka višini informativne (prodajne) cene ali višja. Prav tako ima SDH možnost za prodajo pogodbenega predmeta razpisati javno dražbo, e-dražbo, objaviti razpis za zbiranje zavezujočih ponudb, ali s ponudniki, ki oddajo enako ponudbo, izvesti dodatna pogajanja. Več informacij je na voljo na spodnji povezavi:https://nepremicnine.sdh.si/Navodila/Kako_kupiti_nepremicnino_od_SDH/.

Prodajalec bo končno ponujeno neto ceno nepremičnin ki so obdavčene z DPN, sam pa jih je pridobil v sistemu DDV, povišal za popravek odbitka vstopnega DDV, ki bo nastala ob realizaciji prodaje izven sistema DDV tistim kupcem, ki nimajo pravice do odbitka celotnega vstopnega DDV v skladu s 45. členom ZDDV-1.


 

Miha Perme

SDH  d.d.

Kontaktirajte nas


S klikom na gumb »Pošlji« soglašam, da DUTB d.d. hrani, obdeluje in uporablja vse posredovane osebne podatke iz izpolnjenega obrazca do preklica, za namene tržnega komuniciranja. Vse podrobnosti se nahajajo v Izjavi o varstvu osebnih podatkov.

Podjetje
SHIFT + A