Poslovne nepremičnine DUTB

Ponedeljek, 28. februar 2022

Poslovne nepremičnine DUTB

Spodbudno delovno okolje je temelj dobrega poslovanja

Po prvi razglasitvi epidemije in padcu prodaje poslovnih nepremičnin je nepremičninski trg v drugi polovici leta 2021 ne le popolnoma okreval, temveč dobesedno zacvetel. Povpraševanje po nepremičninah vseh vrst se je dvignilo, posledično so v tretjem četrtletju narasle tudi cene poslovnih nepremičnin. Kljub odlični prodaji nepremičnin v lanskem letu je na slovenskem trgu iz portfelja DUTB še nekaj zanimivih poslovnih nepremičnin, ki ustrezajo sodobnim merilom kakovosti bivanja ter poslovanja in so nesporno vredna nakupa.

Službeno okolje je drugi dom za veliko število prebivalcev našega planeta. Čeprav se v zadnjem obdobju kot primerna oblika izkazuje kombinirano delo tako doma kot na delovnem mestu, ostajajo pisarne in druge poslovne nepremičnine še naprej prostor ustvarjanja, proizvajanja in druženja. Zato je izbor poslovnega prostora za lastnike ali vodstva podjetij precejšnja odgovornost, še sploh, če se zavedajo, da lahko dober prostor spodbuja, slab pa zavira ustvarjalno delo.

DUTB ima na voljo veliko raznolikih poslovnih nepremičnin – tako pisarn, trgovskih,  poslovnih in industrijskih objektov – prav vsi pa so namenjeni uspešnemu izvajanju raznolikih gospodarskih dejavnosti.

Poslovni objekti

Eda center

V Novi Gorici so na elitni lokaciji v poslovni stavbi EDA Centra naprodaj dokončani poslovni prostori. Nahajajo se v različnih nadstropjih in etažah, del jih je tudi že oddanih v najem. V objektu je za zaposlene in poslovne obiskovalce možno najeti tudi parkirišča.

Eda center

Na odlični lokaciji v centru Velenja se nahaja dobro opremljena in pred kratkim obnovljena podkletena poslovna stavba, v kateri je preko 2.000 m2 pisarn in lokal. Prostori so centralno klimatizirani in varovani z video-nadzorom. Stavba ima zunanje panoramsko dvigalo, k objektu sodijo tudi urejeni in zavarovani parkirni prostori.          

V trgovsko-poslovnem predelu Novega mesta so v prvem in drugem nadstropju več etažnega poslovno-stanovanjskega objekta na voljo prostorni, redno vzdrževani poslovni prostori.  Povezan z garažo in stopniščem ter ogrevani z lastno plinsko kotlovnico. Obsegajo prodajni ter skladiščni prostor in lastno strojnico v skupni izmeri 1.772 m2. Nepremičnina leži v bližini drugih nakupovalnih centrov.                 

V nekdanji stavbi Primorja v Ljubljani se nahajajo opremljeni, delno prenovljeni poslovni prostori. Objektu pripadajo parkirna mesta, ki jih je možno dodatno kupiti ali najeti. Nepremičnina se nahaja v pretežno stanovanjskem naselju, v neposredni bližini BTC-ja.           
 

Koprska vrata

V Koprskih vratih so na voljo nedokončani poslovni prostori, ki se raztezajo na več kot 2.000 m2 poslovnih površin, pri čemer je možno kupiti posamezne ali več združenih enot skupaj. Izgrajeni so do  III. gradbene faze, zanje je treba pridobiti uporabno dovoljenje. Poslovni prostori imajo vgrajene priključke za priklop ogrevanja in hlajenja iz centralne toplotne postaje. Poslovni lokali so priklopljeni na sanitarno hladno vodo iz javnega omrežja preko vodomerov na daljinsko odčitavanje, ki so v upravljanju javnega podjetja za opravljanje dejavnosti oskrbe z vodo (Rižanski Vodovodi). Sanitarno toplo vodo si poslovni lokali pripravljajo sami.

Trgovski objekti

Trgovski prostori v Mariboru

Obsežni trgovski prostori v Mariboru se nahajajo tudi na odlični lokaciji – v peš coni strogega centra mesta, in sicer na križišču Vetrinjske ulice in Trga Leona Štuklja. Prostori, ki obsegajo preko 2.600 m2 površin, so kakovostno obnovljeni in vzdrževani. Lokacija je nadpovprečno frekventna in zaradi aktivnega utripa starega mestnega jedra zelo priljubljena tako med Mariborčani kot drugimi obiskovalci. Objekt je redno vzdrževan in v odličnem stanju.         

Proizvodno-skladiščni objekt

Poslovno-industrijski objekt Maribor

V industrijski coni na Tržaški cesti v Mariboru so v proizvodno-poslovnem objektu poleg proizvodno-skladiščnih površin v izmeri 5.627 m2 na voljo tudi pisarne s skupno tlorisno površino 2.322 m2. Prostori so potrebni prenove.        
 

V Hočah je v neposredni bližini avtoceste naprodaj proizvodno-skladiščni objekt, v katerem se v poslovnem aneksu  ob dveh proizvodnih halah nahajajo tudi poslovni prostori. Kompleks zaokrožuje večje stavbno zemljišče s kleparsko delavnico.

Objekti za športne dejavnosti

Tenis center Dolgi most

Tenis center v Ljubljani nemoteno deluje že vrsto let in je tako zaradi svoje privlačne lege kot celostne urejenosti odlična poslovna priložnost za investitorje, ki razumejo in spodbujajo razvoj rekreativne ter profesionalne športne dejavnosti. Nepremičnina obsega poslovne in klubske prostore, gostinski lokal ter športne, spremljajoče ter parkirne površine. Locirana je na Dolgem mostu, tik ob avtocestnem vozlišču Kozarje.

Podjetje
SHIFT + A